+386 (0)5 330 20 20 info@sz-ng.si

Nahajate se tukaj

PODARIMO UTRIP

Datum dogodka:
12.05.2022

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Nova Gorica in Krajevna skupnost Nova Gorica

Vas vabita, da skupaj

»PODARIMO UTRIP«

 

V četrtek, 12. maja 2022, med 9.00 in 17.00 na Bevkovem trgu v Novi Gorici

 

Do srčnega zastoja lahko pride povsod, v vseh segmentih družbe, doma ali v službi, na poti, lahko se zgodi vam ali vašemu bližnjemu in osnovno znanje temeljnih postopkov oživljanja je tisto, ki kupuje čas do prihoda reševalcev. Da bi v takšnih situacijah vsak od nas lahko učinkovito pomagal in priskočil na pomoč, bodo ta dan za vse občane MONG in mimoidoče na voljo brezplačne delavnice oživljanja in uporabe AED, stojnice, kjer si bodo brezplačno lahko izmerili krvni tlak, sladkor v krvi, določili krvno skupino in se podučili o ostalih temah, povezanih z zdravjem.

Dopoldan v delavnice vabimo šole in vrtce. Za njih smo ob 10.00 pripravili ogled pravljice. Za osnovnošolce bodo ves dan na voljo praktične delavnice uporabe temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED in osnovnih postopkov prve pomoči.

Ob 13.30 se bodo vsi obiskovalci in mimoidoči lahko preizkusili v KARAOKAH, ki jih pripravlja Mladinski center Nova Gorica, tekom dneva pa se nam bo predstavil tudi Javni zavod za šport Nova Gorica s svojimi dejavnostmi.

Popoldan bomo popestrili s prikazno vajo Judo kluba NG in načini samoobrambe za ženske.

Pridružite se nam, vsi skupaj se lahko naučimo nekaj koristnega, potrebnega in praktičnega.

 

Vljudno vabljeni.